730bc10d 9651 4c6f a3ed 1cb1cfc2f935
 
Zöld környezetünk volt a téma tegnap a Pannónia Könyvtár Történetek a könyvtárból címmel indul sorozatának áprilisi beszélgetésén. Juhászné Vincze Eszter, a program házigazdája ezúttal is olyan vendégeikkel beszélgetett, akik helyiek vagy kötődnek városunkhoz és a téma jó ismerői, szakemberei.
 
Kunné Nagy-Rébék Renáta, okleveles növényorvos, növényvédelmi mikológus, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága növényvédelmi gombaszakértője, aki Vörösberényben lakik családjával.
Dr. Csemez Attila, tájépítészmérnök, városépítés-városgazdasági szakmérnök, az MTA doktora, professzor emeritus, aki szabadidejét sok éve városunkban tölti nyaralójában.
Boros László, agrármérnök, almádi lokálpatrióta, a helyi zöldterületek ismerője és védelmezője, aki talán mindenkit ismer és akit talán mindenki ismer Balatonalmádiban.
 Beszélgettünk a konyhakertekről, arról, hogy mit ültessünk, és hogy miként védjük a gyümölcsfákat és a zöldségeket a kártevőktől. Természetesen szóba kerültek a város parkjai, a táj, az épített környezetünk, melynek jelen helyzete örömre, büszkeségre, de aggodalomra is ad okot, hiszen ahogy Csemez tanár úr mondja: „A látvány köztulajdon… A területi vonatkozású új érték, amit létrehozunk, az valahonnan látható. És nem mindegy, hogy honnan és mi látható.”
 Köszönjük vendégeinknek az értékes gondolatokat, a hallgatóságnak pedig az interaktív részvételt!
 
Várjuk Önöket a Pannónia Könyvtár további programjaira is!
A Születés hete keretében Takács-Babicz Lilla lesz a vendégünk, aki a szülés, a születés misztikumáról tart majd előadást. Május végén újra összeülünk és beszélgetés, ezúttal a sport és a mozgás lesz a téma.
 
Képek a Galériában  megtekinthetőek.